Alparslan İlköğretim Okulu Öğrencilerini Seramik Atölyemizde ağırladık

16.01.2024 05:47

Alparslan İlköğretim Okulu Öğrencilerinden Seramik Atölyemize Ziyaret

Üniversitemiz kampüsü içerisinde yer alan Alparslan İlköğretim Okulu 1-A sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmenleri Yunus Saraç rehberliğinde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) El Sanatları Bölümü bünyesinde bulunan seramik atölyesini keyifli bir ziyaret ile renklendirdi.

Düzenlenen ziyarette öğrencilere TBMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Şevgin, El Sanatları Bölümü öğretim elemanları Öğr. Gör. Emre Koç ve Öğr. Gör. Abdulkadir Öznülüer eşlik etti. Öğrenciler seramik atölyesinde çamur torna yapımı ile el becerilerini geliştirme ve sanatı deneyimleme fırsatı buldular. Seramik atölyesi ziyaretinin çocukların fiziksel ve bilişsel gelişmelerine destek olacak beceriler kazanmalarına imkân sağlayacak bir deneyim olduğunu belirten El Sanatları Bölümü seramik hocası Öğr. Gör. Emre Koç, “Sanat, her yaş grubu için bir dizi fayda sağlayabilen güçlü bir öğrenme ve gelişim aracıdır. Özellikle çocuklar için sanatın, yaratıcılığı teşvik etmesi, dikkat ve odaklanma yeteneklerini artırması, iş birliği yaparak sosyal becerilerini geliştirmesi, motor becerileri geliştirmesi özelliklerini düşünürsek bu ziyaret minik misafirlerimiz için daha bir anlamlı hâl alacaktır. Öğrenciler seramik atölyemizde çamur torna yapımı ile tanışarak, el becerilerini geliştirme ve sanatı deneyimleme fırsatı buldular. Sınıf öğretmenleri Yunus Saraç’a ve Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Fatih Şevgin’e çocuklara bu imkânı sundukları için teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TBMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Şevgin, “Alparslan İlköğretim Okulu öğrencilerinin TBMYO El Sanatları Bölümü seramik atölyesini ziyaret etmelerinden dolayı büyük bir mutluluk duyduk. Öğrencilerimiz, seramik yapımıyla tanışarak sanatı deneyimleme fırsatı buldular. Öğrencilere seramik atölyesinde rehberlik eden El Sanatları Bölümü hocalarımıza ve ziyaretin düzenlenmesine katkı sağlayan sınıf öğretmeni Yunus Saraç’a teşekkür ederim. Minik misafirlerimizin sanatla tanışmalarına sundukları katkılardan dolayı kendilerine müteşekkiriz. Bu tür etkinliklerin, öğrencilerimizin eğitim hayatlarına olumlu katkılar sunmaya devam edeceğine inanıyor, gelecekteki benzer etkinliklere de açık olduğumuzu belirtmek isterim" dedi.
Ziyaret, öğrencilerin çamur torna yapımıyla sanatı keşfetme deneyimini yaşamasının ve öğretmenleri ile bölüm hocalarımıza teşekkürlerini iletmelerinin ardından sona erdi.