Muş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Yetkililerinden El Sanatları Atölyelerimize Ziyaret

14.02.2024 05:24

Muş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ferhat Tuncay, Uzm. Öğretmen Suzan Kıran, İnfaz ve Koruma Memuru Yurtsev Köse ve İnfaz ve Koruma Memuru Özkan Orun, ceza infaz kurumlarında mahkumların rehabilitasyonu ve eğitimi konusunda görüş almak amacıyla üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokuluna (TBMYO) bağlı El Sanatları Bölümü atölyelerini ziyaret etti.

Ziyaret sırasında TBMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Şevgin, El Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Mikail Sevindik, bölüm öğretim elemanları Öğr. Gör. Abdulkadir Öznülüer, Öğr. Gör. Emre Koç ve El Sanatları Atölye Sorumlusu Tuncay Şahin, konuk ekibi atölyelerde ağırladı ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Cezaevindeki mahkumların yeniden topluma kazandırılması ve rehabilitasyonu için düzenlenebilecek kurslar ile denetimli serbestlik kapsamında gerçekleştirilebilecek projeler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Bu çerçevede, Üniversitemizin El Sanatları Bölümündeki uzmanlık ve imkânların ceza infaz kurumuna nasıl entegre edilebileceği ele alındı.

TBMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Şevgin, yaptığı açıklamada: "Ceza infaz kurumlarında eğitim ve rehabilitasyon, toplumsal iyileşmenin ve mahkumların yeniden topluma kazandırılmasının önemli bir parçasıdır. El sanatları gibi beceri edindirme kursları, mahkumların hem kendilerine güvenlerini yeniden kazanmalarına hem de iş bulma imkanlarını artırmalarına yardımcı olabilir. Ayrıca denetimli serbestlik kapsamında yapılabilecek projelerle, mahkumların topluma entegrasyonu da desteklenebilir. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican’ın da destekleri ile Üniversite olarak, ceza infaz kurumlarına yönelik bu tür projelerde iş birliği yapmaya ve destek sağlamaya hazırız" dedi. Muş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu yetkilileri, üniversite yetkilileri ile gerçekleştirilebilecek iş birliklerinden memnuniyet duyacaklarını ifade ederek, ceza infaz kurumlarında mahkumların eğitim ve rehabilitasyon süreçlerine katkı sağlamak için ortak projeler geliştirmeye açık olduklarını belirttiler.