EL SANATLARI BÖLÜMÜ

Davetli Uluslararası İslam Sanatları sergisi

08.05.2019 20:15

Sergi El Sanatları Bölümü

Üniversitemiz Uluslararası Nitelikte İkinci Bir Sanat Sergisine Ev Sahipliği Yaptı

İslam Düşüncesinde Eleştiri Kültürü ve Tahammül Ahlakı Uluslararası Sempozyum programı kapsamında Uluslararası Davetli İslam Sanatları Sergisi 1071 Kongre ve Kültür Merkezinde kapılarını açtı. Geleneksel İslam sanatları türlerinde seçkin örneklerin yer aldığı İslam Sanatları Sergisinde Türkiye ve yurtdışından tezhip, hat, minyatür, ebru, halı-kilim, ahşap yakma, tekniğinde yapılan kırk üç sanatçının eseri yer aldı.

Açılışını Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat‘ın yaptığı sergiye, sempozyum kapsamında gelen davetliler, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Abdullatif Tüzel, Üniversitemiz Genel Sekreteri Harun Demir, akademisyen sanatçılar Öğr. Gör. Selahattin Aslan, Gör. Öğr. Mikail Sevindik, Gör. Öğr. A.Kadir Öznülüer, Gör. Öğr. Erhan Karadağ, Dr. Öğretim Üyesi Şükrü Bilici, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğr. Gör. Burcu Toğrul, Öğr. Gör. Suna Topculu, Iğdır Üniversitesi Öğr. Gör. Elif Kırkkeseli, İran’dan katılan Vali Mahboubi, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.