uluslararası karma plastik sanatlar sergisi

01.05.2018 20:15

El Sanatları Bölümü Sergi

Uluslararası Karma Plastik Sanatlar Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Üniversitemiz uluslararası nitelikte bir sanat sergisine ev sahipliği yapıyor. Geleneksel ve modern sanat türlerinde seçkin örneklerin yer aldığı “Uluslararası Karma Plastik Sanatlar Sergisi EAST YORUM” Kongre ve Kültür Merkezinde kapılarını açtı. Türkiye ve yurtdışından yetmiş sanatçının eserinin yer aldığı serginin açılışını Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat yaptı. Sergi açılışına Rektörümüzün eşi Nilüfer Polat Hanımefendi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdüllatif Tüzer, Genel Sekreter Öğr. Gör. Harun Demir, akademik ve idari personelimiz, sanatçılar ve öğrencilerimiz katıldı.

Açılışta yaptığı konuşmada, El Sanatları Bölümünün düzenlediği bu uluslararası sergiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, üniversitemizin, El Sanatları Bölümünün açılmasıyla sanatsal faaliyetler bakımından yükselen bir ivme yakaladığını söyledi. Her biri alanında uzman isimlerden oluşan güçlü bir kadrosu olan El Sanatları Bölümünün bölgemiz için önemine değinen Prof. Dr. Polat, resim, heykel, grafik tasarım, hat, tezhip, minyatür, ebru ve diğer sanat dallarının estetik anlayışın toplumda benimsenmesi açısından önemli bir fonksiyon icra ettiğini belirtti.

Üniversitemiz Sanatta da Muş’un Lokomotifi

Geleneksel sanat usullerinin yaşatılması ve güncel formlarla geliştirilmesi bakımından akademik sahada yapılan çalışmaların büyük değer taşıdığını vurgulayan Prof. Dr. Polat, El Sanatları Bölümünde üretilen sanat eserlerinden örnekler vererek külliyemizin yeni giriş kapısı için yapımı süren 4,5 metre boyundaki Sultan Alparslan heykelinin tamamlandığında, üniversitemizin sembolü olacağını söyledi. Akademisyen sanatçılarımıza sergi organizasyonu ve yürüttükleri çalışmalar dolayısıyla teşekkür eden Prof. Dr. Polat, üniversitemizin pek çok alanda olduğu gibi sanatta da Muş’un lokomotifi olmayı sürdüreceğini ifade etti.

El Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Selahattin Aslan da konuşmasında bölümde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bölüm bünyesindeki resim, heykel, tezhip, ebru, takı tasarım, yağlıboya, modelden desen, taş ve ahşap oyma atölyelerine yeni kurulacak seramik atölyesinin de ekleneceğini belirten Öğr. Gör. Aslan, El Sanatları Bölümü altında Mimari Dekoratif Sanatlar Programının açılması ile çok sayıda öğrencinin bölümü tercih ettiğini söyledi. Bölümün öğrenci sayısının yıldan yıla artmasını beklediklerini ifade eden Öğr. Gör. Aslan, ilerleyen dönemlerde hem üniversitemiz hem de Muş adına etkili ve kalıcı sanatsal faaliyetlere imza atmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Birbirinden Değerli Eserler Yan Yana

Konuşmaların ardından eşi Nilüfer Hanımefendi ile sergiyi gezen Rektörümüz Prof. Dr. Polat, el sanatları bölümü hocalarından Öğr. Gör. Erhan Karadağ’ın imzasını taşıyan Sultan Alparslan heykeli, Öğr. Gör. Abdulkadir Öznülüer’in imzasını taşıyan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın portresi, Öğr. Gör. Mikail Sevindik’in tezhip çalışması, Öğr. Gör. Serdar Dik’in yağlıboya portre çalışması ve Öğr. Gör. Doğan Çelebi’nin gravür çalışmaları ile yakından ilgilendi. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Mustafa Bulat’ın eserinin de bulunduğu sergide resim, heykel ve geleneksel sanatların yanı sıra grafik tasarım eserleri de sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Üniversitemizin akademisyen sanatçıları Öğr. Gör. Selahattin Aslan, Öğr. Gör. Abdulkadir Öznülüer, Öğr. Gör. Erhan Karadağ, Öğr. Gör. Mikail Sevindik ve Öğr. Gör. Serdar Dik tarafından organize edilen Uluslararası Karma Plastik Sanatlar Sergisi EAST YORUM’da alanlarında tanınmış sanatçıların geleneksel ve modern türde resim, heykel, tezhip, ebru, minyatür, hat ve grafik tasarım ile halı-kilim türünde yetmiş eseri sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Kongre ve Kültür Merkezindeki sergi, 16 Mayıs 2018 tarihine kadar ziyarete açık olacak.